Ako na „opicu“

Tento problém pozná asi takmer každý. Z nevinného jedného pohárika sa stáva druhý, z druhého tretí, až pokiaľ nedojde „munícia“. Ďalší deň býva často katastrofa, hrozné bolesti hlavy, kŕče a bolesti brucha, nevoľnosť. V nasledujúcich pár riadkoch Vám poskytneme zopár tipov ako zvládnuť známu „kocovinu“.

Najhoršie účinky má alkohol pri jeho miešaní, často krát sa tomu nevyhneme a úprimne povedané, v tomto stave sa ani nechceme vyhnúť. Ničivá kombinácia je aj alkohol s pobytom na slnku, či s prázdnym žalúdkom.

Takže ako zvládnuť ten známy „masaker“ po opici?

V prvom rade Váš mozog potrebuje poriadnu dávku kyslíka. Otvorte ihneď po prebudení okno, prípadne ak zvládate, prejdite sa po vonku.

Konzumujte mastné jedlo, napr. vajce na rôzne spôsoby so slaninou. V tejto súvislosti pomáha aj „legendárny“ slepačí vývar.

Skúste bylinkový čaj. Môže odstrániť žalúdočné bolesti.

Nezabudnite na sprchu, najlepšie studenú. Ak by ste ju nezvládli, skúste aspoň chladnejšiu vodu ako obvykle, rozprúdi to krv vo Vašom tele.

Dosť pomáhajú aj kyslé uhorky. Skúste vypiť aj kyslý nálev z nich.

Určite Vám neublíži ani sóda bikarbóna – alebo známy nápoj „Vyprošťovák“ – pomôže žalúdku.

Samozrejme treba dodať dostatok spánku.

Receptov na opicu je veľa, ak poznáte nejaké ďalšie, uvítame ich nižšie v komentároch alebo na mail finty@finty.sk

Share Button